Home » Uncategorized » Allt om CBD olja – en gitarrspelares bästa vän!

Allt om CBD olja – en gitarrspelares bästa vän!

När en spelat gitarr under lång lång tid, börjar det iallafall i mig uppstå ett behov av att hitta små saker här i livet som gör en lite lite bättre. Varesig det är att klippa naglarna på ett särskilt vis för att få det att låta bättre, meditera innan en spelning för ökat fokus, eller att använda produkter som skapar en mer välmående inre värld. Något som överraskade mig var CBD olja, därför i detta inlägg tänkte jag gå in lite på det. Ni kan vara lugna, det här kommer inte vara en text som tar allt för länge att läsa, men skulle du bli intresserad av CBD olja kan jag varmt rekommendera att du börjar läsa på själv.

Vad kommer CBD olja ifrån?

Huvudsakligen kommer CBD olja från industrihampa, det är en växt som från ett historiskt perspektiv kultiverats av mänskligheten i tusentals år. Där den givit oss alla möjliga användbara produkter så som kläder, segel, djurfoder och bränsle. Även här hemma i Sverige har vi odlat hampa och gör fortfarande. Antalet bönder är fortfarande förhållandevis låga, men antalet stiger stadigt med åren, vartefter fler blir medvetna om hur denna gröda kan göra nytta för oss, djuren och planeten jorden.

Vad innehåller CBD olja?

De aktiva komponenterna i CBD olja kallas för “cannabinoider”, dessa ämnen påverkar i sin tur ett system inuti kroppen som kallas för det “endocannabinoida systemet”. Vars huvudsakliga syfte är att skapa “homeostasis” i kroppen. På Svenska innebär det att skapa balans i kroppen.

Inuti kroppen kan vi skapa våra egna cannabinoider och har faktiskt gjort så i miljontals år, då pratar jag inte exklusivt om människan utan alla de andra däggdjur som har samma system. Dessa cannabinoider kallas för “endo-cannabinoider”. Där prefixet “endo” betyder “inifrån”. De cannabinoider som finns i hampväxten kalls för “fyto-cannabinoider” där prefixet “fyto” betyder “från växt”.

De vanligaste cannabinoiderna i hampväxten är CBD (cannabidiol) och THC (tetrahydrocannabinol), där den först nämnda är den huvudsakliga cannabinoiden i CBD olja. Det finns hela 142 andra cannabinoid som forskarna upptäckt.

Vad har CBD olja med gitarrer och göra?

Ja inte särskilt mycket faktiskt, men hör här. Vårt musicerande påverkas ju av hur vi mår, generellt ju bättre vi mår desto enklare blir det för kreativiteten att flöda. Personligen har jag under flera år försökt förbättra min hälsa. Då jag märker hur det gör att jag kan spela längre, mer fokusera och bättre helt enkelt.

När jag lärde mig om cannabinoider och det endocannabinoida systemet skapades en tanke inom mig som jag valde att följa. Numera nyttjar jag CBD olja i min livsstil sedan ett tag tillbaka och jag önskar inte att gå tillbaka. Visserligen har jag glömt bort ibland, men för mig personligen dröjer det inte länge innan jag förstår varför mitt allmänna mående skiftar.

Detta är på inget vis något som fungerar för alla, men det finns goda odds på att det är nyttigt för ett ytterst stort antal människor. Som jag nämnde tidigare i inlägget så är det alltid en god idé att läsa på själv, innan du köper något i blindo.