Dator- och tv-spel för gitarr

Det finns en uppsjö av tekniska möjligheter som underlättar för den som vill lära sig att spela gitarr. Från de mer klassiska varianterna som består av filmsnuttar som den som vill kan spela efter och på så vis lära sig till en rad mer tekniskt utvecklade varianter. De senaste varianterna på spel så som Guitar Hero är egentligen inte utvecklat som läromedel för gitarrister. Men, det lockar ändå fler att undersöka gitarren som instrument när de funnit glädjen genom spelet.

Tekniska läromedel

Det finns billigare tekniska läromedel som oftast består av någon form av lärobok med noter och/eller ackord och filmsnuttar där en ledare spelar före och så får gitarristen spela efter. Den här formen av läromedel har funnits på marknaden länge och används fortfarande i undervisningssammanhang. Numera finns det dessutom rena distanskurser för den som vill ta sitt lärande inom gitarrspel till en ny nivå. Det du behöver tillgång till då är förutom en gitarr, en dator, och sedan är det bara att sätta igång.

Guitar Hero och spel

Om du inte är lika intresserad av att traggla olika tekniker utan vill bli inspirerad i ditt spelande då är det ett bra tips att använda sig av tv-spel som Guitar Hero och andra inom samma genre. Guitar Hero tog världen med storm när det släpptes 2005 och sedan dess har det dykt upp många uppföljare till spelet.

Spelet i sig kräver inte några förkunskaper eller ens en gitarr. Utan det följer med en plastkonstruktion med knappar. Dock kan det fortfarande användas både i underhållningssyfte som inspiration och som del av en pågående undervisning. Du övar nämligen upp din fingerfärdighet en del genom spelet och det är något som verkligen går att använda när du spelar på en riktig gitarr också. Spelet går ut på att du spelar olika låtar och samlar poäng genom att spela rätt toner som visas på skärmen.