Klassiska gitarrlåtar för nybörjare

Det finns så mycket bra musik som är anpassad för att spelas på gitarr. Det gör att gitarr är ett väldigt tacksamt instrument att lära sig. Dessutom är en gitarr perfekt att ta med sig på utflykter med familjen eller på festen med kompisarna. Det finns få saker som slår att sjunga tillsammans kring en lägereld eller att störa grannarna med musik och letar du efter en billig gitarr, hittar du säkert det också.

Exempel på låtar för nybörjare

För de som vill lära sig några enkla, men tacksamma låtar på gitarr finns det mängder med tips. Det finns ett hav av olika hemsidor som erbjuder olika låtar. Här följer några exempel på låtar som kan vara bra att kunna och lite mer information om de här låtarna

Let It Be

En låt som de allra flesta kan och som dessutom är lätt att sjunga med i är The Beatles låt, Let It Be. Låten är skriven av John Lennon och Paul McCartney och är titelspåret på The Beatles tolfte och sista platta. Låten kan dessutom ganska enkelt förenklas och vissa ackord kan bytas ut så att den blir ännu lättare att lära sig.

Rock Around The Clock

En annan enkel låt som går att variera på många olika sätt är låten Rock Around The Clock. Låten har precis som den ovan ett antal år på nacken, men den går ändå hem hos många åldersgrupper och den är också lätt att sjunga med i. Den mest kända versionen av den här låten är inspelad med Bill Haley.

I’m Gonna Be (500 miles)

Den här låten passar alla tillfällen och alla kan sjunga med. Låten är skriven av The Proclaimers och utgiven i slutet av 80-talet. Låten förekommer ganska ofta i tv-serien How I Met Your Mother. Den var dock känd för allmänheten före det.